flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочато процедуру припинення діяльності Лохвицького районного суду Полтавської області

12 вересня 2018, 10:59

Розпочато процедуру припинення діяльності Лохвицького районного суду

Полтавської області

Указом Президента України від 29.12.2017 року № 451 «Про реорганізацію місцевих загальних судів» утворений Лубенський окружний суд – у місті Лубнах, Лубенському, Лохвицькому та Оржицькому районах Полтавської області шляхом реорганізації (злиття) Лубенського міськрайонного, Лохвицького та Оржицького районних судів Полтавської області.   

Відповідно до п. 3 розділу ХІІ Закону України «Про  судоустрій і статус суддів», районні, міжрайонні, районні у містах, міські, міськрайонні суди продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності місцевого окружного суду, юрисдикція якого розповсюджується на відповідну територію.

Учасникам судових процесів та усім іншим зацікавленим особам повідомляємо, що Лохвицький районний суд Полтавуської області продовжує здійснювати судочинство  до призначення у новостворений Лубенський окружний суд суддів та працівників апарату відповідно до закону. 

Відповідно до частини 6 статті 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у разі ліквідації суду, що здійснює правосуддя на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці та утворенням нового суду, який забезпечує здійснення правосуддя на цій території,  суд, що ліквідується, припиняє здійснювати правосуддя з дня опублікування в газеті "Голос України" повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи нового суду.

Кредитори можуть заявляти свої письмові вимоги у продовж двох місяців з дня опублікування цього повідомлення про прийняття рішення про припинення діяльності юридичної особи в результаті реорганізації (злиття).

Голова комісії з реорганізації (злиття) Лохвицького районного суду Полтавської області (тел.3 13 45)